torsdag 26 november 2009

Hajar du så gott!



Ingredienser till fyra personer:
Fileer av Local Carpet Shark 300g
Fileer Tender Local shark 300g

Potatis 500g
Smör
Sockerärter
Koriander
Persilja
Wasabi på tub
Citron
Mindre än 1/2 kopp mjölk

1/2 kopp japansk soja
1/2 kopp mirin (japanskt vin)
2 tsk socker
1 tsk riven ingefära


Gör så här:
1. Tina eventuellt fisken.
2. Gör en marinad genom att blanda sojan med mirin, sockret och den rivna ingefäran.
3. Dela fisken på mitten, lägg den i marinaden och marinera i 10-30 min.
4. Koka potatisen under tiden.
5. Stek fisken i smör. Häll marinaden över som en sås och ställ på värmning.
6. Pressa potatisen.
7. Använd två gafflar för att röra i smör och lite mindre än en halv kopp microvärmd mjölk.
6. Micra sockerärterna med en droppe vatten i en skål med lock.

Enjoy!
Ps. Känguru smakar gott det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar