onsdag 22 september 2010

Motkrafter, förkrafter, Guds hus i Fisksätra

I Fisksätra, som ligger i Nacka, ska kristna och muslimer samlas i samma hus.
Muslimerna får en moské och kristna ett gudstjänstrum under samma tak. Och där emellan ett gemensamt torg. Detta kan bli verklighet inom tre år, om projektet Guds Hus förverkligas. Kyrkan ska delas av Svenska kyrkan och den romersk-katolska.
- Världshistoria skapas i Fisksätra. Världsfreden börjar där, menar biskop Bengt Wadensjö.
Läs om Guds hus på www.svenskakyrkan.se
Läs understreckaren av biskop Wadensjö på www.svd.se

6 kommentarer:

  1. Tomtar och troll och nu Bengt Wadensjö,avskaffa det svenska och led oss in sharia lagarna.Det aningslösa når nya höjder,försöka att sparka hål i himlen Wadensjö det går säkert bara man ljuger för sig själv.

    SvaraRadera
  2. Göteborgsmoderaternas toppnamn och nya stjärnskott, Abdirizak Waberi, lyckades kamma hem 772 personröster från Göteborgarna i riksdagsvalet."

    "Nu tar den somaliska islamisten plats i riksdagen och kommer bland annat ta upp frågan om hur det svenska samhället bättre ska kunna anpassas till islam.

    Abdirizak Waberi är rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. En skattefinansierad skola som har två timmars imam-ledd islamundervisning i veckan. Bland annat undervisas eleverna på skolan om att en man har rätt att ta fyra hustrur. Waberi har även gjort sig känd för att utifrån Koranen försvara mäns rätt att slå sin fru."

    SvaraRadera
  3. Tycker jag låter som en riktigt kul idé. Islam och kristendomen är ömsesidigt uteslutande - den ena betraktar den andres fundamentala trossatser som den mest oförlåtliga synd. Vad skall de diskutera? Men lycka till, någonting borde det väl komma ut av ett sådant samarbete.

    Tråkigt bara att inte Wadensjö dragit den logiska slutsatsen av sin referens till "Abrahams barn" - och inkluderat en synagoga i bygggnaden! Då hade projektet blivit rikigt hett...

    Anyway, särskilt kontroversiell är inte Wadensjös idé. Någon konflikt mellan islam och kristendomen existerar knappast i Sverige. Det är mellan ett sekulärt humanistiskt samhälle och RELIGION kampen står. På så sätt kan till och med den hårdföre ateisten gilla projektet - det samlar all vidskepelse på samma ställe.

    SvaraRadera
  4. Har ni glömt vad islam orsakat under århundradenas lopp? Hela mellanöstern var en gång i tiden kristet, idag dödas och fördrivs de allra sista kristna där, samtidigt börjar kyrkliga företrädare tala om att samarbeta med islam här?

    SvaraRadera
  5. Sova med fienden

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasbiologiska_institutet

    SvaraRadera
  6. Det är viktigt med debatt tycker jag. Men att debattera som anonym är mindre bra. Jag vill inte att min blogg ska förvandlas till ett islamofobiskt forum, jag är uppriktigt glad över biskopens vilja till samarbete. Jag kommer att läsa inläggen hädanefter innan de publiceras och kräva att skribenterna står med sina namn för sina kommentarer.

    SvaraRadera