torsdag 14 oktober 2010

Morfar tog med sig fel treåring från förskolan

En morfar som skulle hämta barnbarnet på en förskola i Örebro i måndags gick iväg med fel flicka. När han upptäckte misstaget gick han tillbaka med flickebarnet.
- Det finns brister i våra rutiner, säger förskolans rektor. Informationen om att det inte förekom någon morfar hade av olika anledningar inte nått pedagogen.

Jag drar slutsatsen att den lilla flickan tyckte att den morfar som kom för att hämta henne verkade vara en bra stand in för den morfar hon inte hade. Eller att morfadern hon inte hade, äntligen kommit till rätta.

En föreläsare sa en gång att om man bara finge ha en känsla, så var nog förvåning ett bra val. Kanske är det så att vara ett litet barn. Ständig förvåning över vad som sker. Det händer så mycket märkliga saker att om morfar - som inte finns - plötsligt kommer för att hämta en, ja då är det lika bra att hänga med.

Jag läste ett TT-telegram och sökte på nätet om mer info om den lilla flickan och den falske morfadern. Så jag vet att tillägga att den lilla flickan inte var upprörd alls när hon återbördades till förskolan, där både hennes förlädrar och morfaderns riktiga barnbarns föräldrar väntade.

Undrar om morfar såg lite illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar