söndag 10 januari 2010

Nu är den slut. Men vem var författaren?

Bara fotnoter och källhänvisningarna kvar. Till och med de är läsvärda.
Ja, nu har jag levt med Mahatman och författaren Zac O'Yeah ett tag. Men vem är den där Zac? I boken skriver han om sitt svenska och finska ursprung, och en av bokens poänger är just att författaren är en svensk som skriver för en svensk läsare.
Jag kollade runt lite på nätet. Hamnade på Ordfronts sida, det var ju bra, för det är Ordfront som givit ut Mahatma!. Ser att Zac O'Yeah givit ut en rad böcker.
Bland annat "Tandoriälgen" som jag faktiskt har läst förut. En helt vansinnig deckare från den enda plats jag känner till i Göteborg, trakterna omkring Masthugget.
Annars är det många böcker om Indien.
Mycket riktigt, står att författaren som är född i Finland, uppvuxen i Göteborg, men att han nu bor i Indien. Att han efter tusen och en "skitjobb" blev känd på 1980-talet som en lovande avantgardistisk dansljussättare och teaterscenograf medan han extraknäckte som popmsiker med Twice A Man. Vid 25 års ålder pensionerade han sig och började resa och skrev i stället böcker och reseskildringar för olika tidningar.
Det står uppradat så mycket spännande att det inte får plats här.
I samma ålder som Jesus var när han hängdes på korset började Zac O'Yeah "misstänka att livets mening inte skulle uppenbaras för honom".
Han slog sig ned i södra Indien där han mött kvinnan som blivit hans hustru.
Zac O'Yeah har en blogg. Där bloggar han om sina dagar bland annat. Samma sak varje dag, med orden att jag tror att i morgon blir likadan också.
Zac O'Yeahs hemsida och blogg här.
Ordfront om författaren här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar